books-actually
BooksActually,  Motsach,  rekomendasi ke singapore,  Singapore,  Traveling

Cozy Place Called Bookstore: BooksActually Singapore | Motsach #1

Bookstore always be a magical place to me. I love the atmosphere, the smell of new books, the talk between visitors, and the music in the background.

In fact, spending time in bookstore has become my hobby since I was 13. I can spend more than 3 hours, walking among books, judge it by the cover (yes I do), read the synopsis, and sometimes hiding my favorite book in the corner of bookshelf that rarely visited by visitor and pick up the book the following week when I have enough money to buy it. Hehe.

When it come to traveling, before going to some cities or countries, I always take notes to several local bookstores. This one is BooksActually, local bookstore located in Singapore. I visited this place earlier this year (February) alone (well, I went to Singapore with my mother and brother but they refuse to came to the bookstore).

Well, it was a little bit tricky to find this place. Especially when you don’t have internet connection. Argh, I spend 2 hours walking the neighborhood, take the wrong bus, until finally I gave up and bought internet data in the nearest seven eleven. I thought it was easy to exploring the place without the help of google maps. I was wrong. Big time. 15 minutes after I have internet connection, I arrived in BooksActually, safe and sound! 🙂

As an independent bookstore that specialize in fiction and literature, I am curious about their authors and local novels. So I ask the staff, her name is Angeline, if I’m not mistaken, to give me some recommendation. She came with several books and explain the summary of the books one by one. She is so nice! 🙂 I ended up buying 2 books and 1 pouch as a souvenirs.

Read more: Sore Hari di Pasar Santa

Well, I know BooksActually back in 2013, when a friend of mind tells me about their instagram account. I am so in love with their photos and of course, it give me a good and catchy news-feed-instagram-feeling everytime I scroll down their instragram page. At that time, I determine myself to go there whenever I have a chance to traveling to Singapore. Well, dreams come true!

Did I already tell you that they also have book vending machines? Can you believe it?! It’s also Singapore’s first book vending machine! Super Cool! It launched in June this year, located at the National Museum of Singapore, Singapore Visitor Centre, and Goodman Arts Centre. Each vending machine can store about 120 to 150 books! I am so going to Singapore again! 😀

Read more: 1 Day in Kyoto

A photo posted by BooksActually (@booksactually) on

Do you have any bookstore recommendation near your place? Let me know in the comment below! 🙂

BooksActually, Singapore
Address: 9 Yong Siak Street, Singapore 168645
Opening hours: 10am – 6pm (Sun & Mon), 10am – 8pm (Tues to Fri)

booksactually.com | maps

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Yustrini
Yustrini
2 months ago

Nice info mbak. Aku juga suka ke toko buku. Apalagi kalo tempatnya bagus seperti ini. Keren bgt ada mesin otomatis nya juga.

Hendra Suhendra
Hendra Suhendra
2 months ago

Wow, i’d love to hear that, when people loves reading and love to visit bookstore. Meanwhile, i spend my time to read blogs. Honestly, i prefer to read blogs, hehehehe.

Wow, they have book vending machine? How does it work? Really nice. Why Indonesia didn’t do the same thing? Why. Why. Why…. hahahaha…

Very nice sharing. Meski bacanya sampe bikin lidah sering keseleo. Bahasa Inggris nya jago banget, ajarain dong suhu Diaz Bela. Jadikan aku muridmu!!

Tukang Jalan Jajan
Tukang Jalan Jajan
2 months ago

seiring dengan waktu, toko buku sudah susah dicari. Sebagai orang yang suka dengan keharuman buku baru, membeli buku tetap jadi pilihan sih sampai sekarang

dian
dian
2 months ago

wah instagramable banget toko bukunya
aku suka banget jalan jalan dan menghabiskan waktu di toko buku

Happy Dyah
Happy Dyah
2 months ago

Keren toko bukunya. Ke Singapore 2x aku mainnya ke mall, Ikea, payah deh hehe

Farida Pane
Farida Pane
2 months ago

Menarik banget tempatnya, ya. Catat dulu, deh. Kali aja kapan2 bisa ke singapura.

Bambang Irwanto
Bambang Irwanto
2 months ago

what a cool bookstore, sis. And if I was here, I’m sure I would feel at home hehehe.
And honestly, right now I crave going to the bookstore like I used to.

Jihan
Jihan
2 months ago

Hwaa surga dunia banget ini buatku. Belum pernah kesana, jadi pengin. Suatu saat harus kesana nihh

Fenni Bungsu
Fenni Bungsu
2 months ago

Kangen ke toko buku, kalau daku bisa lamaan di sana terusnya galau deh pengennya di bawa pulang semua haha. Semoga bisa ke tempat yang cozy ini nih, biar puas bacanya

Anotherorion.com
Anotherorion.com
2 months ago

Bukunya banyak banget bisa nongkrong lama aku disana sekedar buat milihin buku

Nurul Fitri Fatkhani
Nurul Fitri Fatkhani
2 months ago

Yes, I agree, bookstore always be a magical place, the smell of new books, the talk between visitors, and the music in the background. Lovely place

Eri Udiyawati
Eri Udiyawati
2 months ago

Toko bukunya keren banget. Semoga next time bisa main ke Singapore dan bisa main ke toko buku ini.

bundabiya.com
bundabiya.com
2 months ago

cakep niih toko bukunya yaa mbaa.. dulu pas aku ke spore ga sempat mampir2 ke toko buku yang lucu. kami cuma datang ke lokasi yang tourisity aja 😀

Lidya
Lidya
2 months ago

Anak-anakku dari kecil sukanya diajak ke toko buku. Kalau lewat toko buku harus masuk. Pas di luar juga gitu suka banget.
Asyik banget ya tempatnya Booksactually Singapore. Ada Vending machine buku juga yam beluj pernah lihat sebelumnya

Latifah Desti
Latifah Desti
2 months ago

aesthetic banget sih parah toko bukunya. aku jadi kangen dengan harum buku yang baru dirobek plastiknya. mengingat ppkm uang gak berakhir-berakhir ini bikin susah untuk sekadar liat liat buku baru. walaupun gampang beli buku online, tapi pengalaman mengunjungi toko buku langsung susah terganti

Karyati Niken
Karyati Niken
2 months ago

Wow udah lama nggak ke toko buku. Ini keren banget si ya, Singapore’s first book vending machine. Penasaran mau coba. Andaikan Indonesia juga ada hehe

Artha Nugraha Jonar
Artha Nugraha Jonar
2 months ago

books vending machine, it’s nice stuff. How about in Indonesia, can we get same machine out there?

Heizyi
Heizyi
2 months ago

Bookworm heaven banget ini kak. Really really cozy space buat yang suka baca.

Ah, I want to go to Singapore right now jadinya kak

Nyk
Nyk
2 months ago

Terakhir ke toko buku kapan ya ..udah lupa. Lihat foto toko buku dgn buku menumpuk gitu jadi kangen dah sm toko buku…hiks

nyi Penengah Dewanti
nyi Penengah Dewanti
2 months ago

Semoga ada rejeki ya, aku bisa sampai di Singapore juga. Noted banget. Makasih mba Diaz rekomendasinya

Rhoshandhayani
Rhoshandhayani
2 months ago

Wuah di sinilah para penghobi membaca buku berkumpul
Apalagi tatanan bukunya estetik ya. Ruangannya juga estetik
Bikin nyaman dan betah
Keren ah ownernya

Sri Wulandari
Sri Wulandari
2 months ago

Kalo toko bukunya serapi itu dan se-instagramable bakalan sering ke situ sih. Entah beli buku atau sekedar liat” atau foto hehe

enny
enny
2 months ago

Memang toko buku tuh selalu membawa banyak kenangan bagi saya. Dari ngelihat-ngelihat aja karena nggak ada uang, atau sibuk keliling memilih buku karena budgetnya hanya bisa beli satu buku sampai sudah kerja dan bisa beli buku banyak-banyak.

Arai Amelya
Arai Amelya
2 months ago

What a pleasant experience! I just remember my first time to SG, its been a loong-longga go haha. We’re doin backpacking btw, ane we had had to sleep at Changi for a night because we missed the MRT mwmwkkwkw. Well, I hope I can to go to SG again, come to this bookstore, so kiyoot!

Putu Sukartini
Putu Sukartini
2 months ago

Wuaaa surga buku ini
Tempatnya enak banget dan bikin betah banget
Kalau ke sana pasti bakalan betah banget bisa lupa pulang deh

Diah Alsa
Diah Alsa
2 months ago

kereen banget, gak kebayang ada book vending machine gitu ya biasanya kan minuman dingin ya ini buku, jadi ingin ke Singapore lagi lihat book vending machine dan mencobanya juga 😀

Marfa
Marfa
2 months ago

I also miss my time being surrounded with the books and their aromatic smell :3 I still hoping that one day I can go to the bookstore (esp the classic one) in every single country, hehe mostly might in Europe (I know this is sooooo dreamy but who knows haha). Like in every place you’ll find the unique things such as the book vending machine there

ainun
ainun
2 months ago

kangen singapore kalau gini
waktu kesana nggak sampe blusukan ke bookstrore, plan selanjutnya memang mau ke boosktore dan keburu covid

Afifah Haq
Afifah Haq
2 months ago

Jadi inget nasib2 toko buku di Indonesia sekarang. Kira2 toko buku di singapore masih bertahan ga ya?
Oh ya jadi penasaran nih sama 2 buku yang akhirnya dibeli buku apa. Trus keren jugaa ada vending machine buku!

Putri Santoso
Putri Santoso
2 months ago

wooow
aku kemarin ke Singapore kok nggak mampir. Baru tau kalau ada bookstore yang keren banget ini

30
0
Comments herex
()
x